Heftrucktrainingen

Bedrijven willen graag mensen hebben werken die vaardigheden beheersen die nodig zijn om hun vak uit te oefenen.

Voor chauffeurs van intern transport machines (heftrucks, reachtrucks e.d.) ligt de lat hoger : volgens 7.17c van het arbo-besluit dient de werknemer “specifieke deskundigheid” te bezitten. Een training c.q. opleiding is daarom in veel gevallen nodig.

De rode draad in het theorie gedeelte komt van het arbo-besluit 7.17 en 7.18. In deze wetgeving staan een aantal bepalingen over “wat en hoe” met betrekking tot het gebruik van Intern Transport materieel in bedrijven (produktie en  warehouses). De theorie die ik graag geef gaat over de praktijk in magazijn en produktieruimten.

Met 20 jaar ervaring in heftruckland en 40 jaar ervaring met ongevallen ontleden, staan schade en ongevallen centraal in mijn trainingen.

De meerwaarde van mijn trainingen zit in de praktische aanpak.

Visie

 

Mijn visie is dat de opleidingen meer gericht kunnen zijn op de omstandigheden binnen uw organisatie.

 

Wet

 

Wie de wet hierover naleest zal zien dat de mensen die met een intern transportmiddel werken, een ‘specifieke kennis’ van de machine moeten hebben (arbo 7.17 en 7.18).

 

Specifieke kennis

 

Een chauffeur, die met en 1,5 tons truck een euro-pallet zonder lading op 3 meter hoog in de stelling kan manoeuvreren, heeft nog niet die vereiste ‘specifieke kennis’, die wellicht nodig is binnen uw bedrijf.

 

Daarom kan de training en certificering worden aangepast aan de omstandigheden in uw bedrijf.

 

Certificaat

 

Door de training aan te passen aan de omstandigheden, is deze meer gericht op uw bedrijf en is het certificaat dan ook geldig binnen uw bedrijf. U kunt ook kiezen voor een complete theorie, dan krijgen de chauffeurs een certificaat dat overal geldig is.

Schades voorkomen

Tijdens de theorie behandel ik graag de schades. Er wordt vaak weggekeken bij de ellende die ontstaat door niet nauwkeurig te werken. Door een aantal voorbeelden te geven laat ik medewerkers beseffen of ze het werk wel op de juiste manier doen en wellicht kunnen verbeteren. Deze voorbeelden zijn een kleine greep uit mijn praktijk.

Schade’s……ik kan er een boek over schrijven !